Una trajectòria artística i humana com la de cal Biel aviat havia de merèixer la consideració i el reconeixement d’arreu. Uns reconeixements ben merescuts que arribaren des de diverses instàncies.
El 1983 Ramon i Valentí prenen part a la Fira Internacional de Mostres de Barcelona, en la Mostra d’Artesania, amb un estant al Pavelló de l’Artesanat Català, on exposen una peça de forja de 200 quilos que no deixà indiferents als entesos, i reberen nombrosos elogis.
L’any 1986 a Ramon Martí li era concedit el guardó de “Mestre forjador”, atorgat per la Generalitat de Catalunya i lliurat pel president Jordi Pujol.
A l’exposició internacional que organitzaren a Roma l’any 1988 els antics alumnes salessians, al museu del Risorgimento, amb motiu del centenari de la mort de Dom Bosco i on participaren setze nacions d’Europa, Amèrica i Àfrica, Ramon Martí aconseguí el segon premi. Poc després, el Gremi de Serrallers de Catalunya el feia soci de mèrit en reconeixement a la seva alta qualificació com artesà.
El mateix any els forjadors de cal Biel, aquesta vegada Valentí Martí, obtingué el premi a l’artesania atorgat amb motiu de la Mostra Artesana al Palau de Fires i Congressos de Reus, lliurat per la Cambra Oficial de Comerç i Indústria. Li seguiren el primer premi de Foment de les Arts i altres distincions en diverses Fires de Mostres.
Cal Biel han estat assidus participants a les Mostres d’Art que cada any organitza el Gremi de Serrallers de Catalunya, destacant la singularitat de les seves obres. La presència de cal Biel es féu notar també a la Catalunya Nord, a Perpinyà, quan el 1992 participen a la mostra “Prestige-Perpinyà” i que tingué un ampli ressò al país veí.
El 1994 Ramon Martí rebia un altre guardó, aquesta vegada atorgat per la Societat Econòmica Barcelonina d’Amics del País, dels Premis “Amor a l’ofici” procedents de la Fundació Pelfort i Xinxó; destinat a persones que mostren una especial dedicació a l’ofici de serraller, el premi li era lliurat en el saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona per la regidora de Promocions i Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Barcelona, Sra. Núria de Gispert, en representació de l’alcalde de Barcelona.
L’any 1996 la Generalitat atorga el títol de “Mestre forjador” a Valentí Martí tot i la seva joventut, tal com li va dir el president Pujol en l’acte de lliurament. Finalment el juny de 1999 Ramon Martí rebia l’insígnia d’or de la Federació Nacional d’Antics Alumnes Salessians d’Espanya.
Un seguit de reconeixements de sobra merescuts per una dilatada vida i obra, començada per l’avi Enric Martí, continuada per Ramon Martí i el seu fill Valentí Martí, i amb l’esperança posada en les noves generacions, omplen de satisfacció a cal Biel i, ensems, al poble de l’Espluga. Una obra reconeguda aquí i a fora, nascuda i crescuda al recer del Monestir de Poblet i que, en el seu conjunt, deixa veure la qualitat artística i la vàlua humana d’una nissaga de forjadors espluguins, caracteritzada per un esperit innovador, creatiu, auster i senzill, reflex de la seva forma de ser i fer les coses en un temps que, per a cal Biel, el temps no ho és tot.